Datalabb

Projektet har utvecklat ett dataset med data från 1600 patienter för prediktion av trombos (blodpropp). Ett annat dataset har utvecklats för prediktion av tillbakafall av trombos och/eller blödning med data från 5000 patienter. Datan kommer att vara anonymiserad och göras tillgänglig för andra forskningsinstitutioner vid förfrågan.

-Vi har gjennom tromboseprosjektene utviklet gode rutiner for uthenting og kvalitetsikring av data. Vi har her også funnet en god løsning for publisering av data ved at dataene har blitt anonymiserte og derfor enklere kan deles med andre, säger projektledare Lars V. Magnusson.

Det pågår även ett arbete med att sätta samman ett dataset som ska kunna ge bättre beslutsstöd för ambulanspersonal, så att patienten kan transporteras till det bäst lämpade sjukhuset.

Ytterligare ett projekt är i startgroparna. Det handlar om två dataset, ett i Norge och ett i Sverige, som ska kunna användas för bättre behandling av traumapatienter.

-Vi har såvidt kommet i gang med analysen av dataene så det er for tildlig å trekke noen slutninger i forhold til rutiner og strategieer for å benytte maskinlæring i dette domenet, säger Lars V. Magnusson.

Projektledare

Lars V. Magnusson

Høgskolen i Østfold

lars.v.magnusson@hiof.no

Trude Haugen

Høgskolen i Østfold

Trude.Haugen@so-hf.no

Hanna Maurin Söderholm

Högskolan i Borås

hanna.maurin@hb.se